Канелони с кайма

вход през zajenata.bg
Канелони с кайма
admin
Добавена от: admin
9978
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - 200 г
яйца - 2 бр.
олио
сол
кайма - 500 г, 50/50 свинска и телешка
лук - 2 глави ситно нарязани
моркови - 1 брой
чесън - 2 скилидки
бульон - 1 кубче зеленчуков
домати - 450 г смлени, може и от консерва
вино - 1 чаша бяло сухо
захар - 1 ч.л.
сол
черен пипер
яйца - 1 брой
босилек
майорана
кашкавал - 300 г настърган
пармезан - 1/4 ч.ч. 

От първите четири съставки се замесва твърдо тесто и се оставя да почине 30 минути, поръсено с брашно и похлупено с купа.

Разточва се тънка кора и се режат квадрати със страна 14 см. В плитка широка тенждера се пускат във вряща подсолена вода по 2 квадрата. Вадят се с решетеста лъжица и се поставят върху навлажнена кърпа.

Нарязаните на ситно лук, чесън и морков се задушават в сгорещена мазнина за кратко. Добавя се каймата и се бърка с дървена лъжица. Добавя се кубчето бульон, виното, доматите, захарта.

Сосът къкри така поне 30 минути, посолява се, добавят се и босилека и майораната.

Сосът се оттегля от котлона, оставя се да изстине, след което се добавят 1 яйце, кашкавала и целия пармезан. Разбърква се с дървена лъжица и с него се пълнят канелоните като се навиват на руло или се оформят пликове. Подреждат се в намазнена тава и се заливат с остатъка от соса.

Ястието се пече в предварително загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft