Канелони с шунка и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Канелони с шунка и спанак
Канелони с шунка и спанак
admin
Добавена от: admin
12450
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

20 канелони (може и палачинки)
1/2 чаша сварен спанак, отцеден добре и нарязан
1/2 чаша нарязана шунка
1 с.л. зехтин
425 гр. сирене Рикота (извара)
1/2 ч.л. босилек
1/2 ч.л. риган
сол и черен пипер
1 1/2 чаши настърган Пармезан
За соса Бешамел:
1/4 чаша масло
1/4 чаша брашно
2 чаши топло прясно мляко
сол и черен пипер
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
 

Сварете канелоните в голяма тенджера с вряща вода и малко олио, според указанията на опаковката. Отцедете и измийте под студена вода. Оставете настрана. Задушете шунката със зехтин до готовност на шунката. Прехвърлете шунката в купа и охладете 10-тина минути. Прибавете вътре спанака, Рикотата и подправките, овкусете със сол и черен пипер. С малка лъжичка внимателно напълнете канелоните със сместа. Сложете пласт пълнени канелони в леко намазнена тавичка.
За соса Бешамел: разтопете маслото в дълбок тиган на умерен огън. Прибавете брашното и бъркайте непрекъснато с тел за около 2 минути, докато се образува гладка паста. Намалете огъня, добавете млякото и продължете с бъркането още 5 минути, докато сосът се сгъсти. Овкусете с индийското орехче, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре. Излейте соса върху канелоните. Поръсете с пармезан и изпечете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 15-20 минути. Извадете от фурната и оставете канелоните леко да се охладят преди поднасяне. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft