100 гр настърган пармезан
половин глава лук
100 гр спанак (пресен или замразен)
400 гр сирене рикота
1 опаковка канелони
За соса бешамел:
0.5 литър прясно мляко
50 грама масло
50 грама брашно
Задушете в малко мазнина ситно нарязания лук и спанак, след което добавете към тях сиренето. Намалете огъня и добавете 50 грама пармезан, сол и черен пипер на вкус.
Напълнете канелоните с шприц или с лъжичка.
За соса Бешамел:
Запържете брашното в маслото (предварително сгорещено в тенджерка) и добавете топлото прясно мляко. Разбъркайте енергично с тел, за да не се образуват бучки.
Намажете тавичка с масло, сложете от соса на дъното и отгоре подредете канелоните. Върху тях налейте останалата част от бешамела и поръсете останалите 50 грама пармезан.
Печете в загрята фурна около 30-40 минути на 190 градуса с вентилатор.