агнешко (телешко) месо 750 г
мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша)
пресен кромид лук 5-6 връзки
моркови 150 г (2-3 бр.)
доматено пюре 20 г (1 супена лъжица)
брашно 10 г (1 супена лъжица)
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
червени домати 250 г (3-4 бр.)
картофи 300 г (3-4 бр.)
кисело мляко 200 г (1 чаена чаша)
спанак 0.500 кг
магданоз и сол на вкус
Месото се запържва леко в мазнината и се изважда. В същата мазнина се задушава част от ситно нарязания лук заедно с морковите, нарязани на кубчета. След омекването на морковите се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Заливат се с топла вода или бульон и се разреждат на сос, в който след кипването му се връща месото. Когато омекне месото, се слагаостаналата част от лука, нарязан на едро, а след това през промеждутъци от десетина минути се прибавят картофите, спанакът и доматите, нарязани на едро. Ястието се доварява на слаб огън. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася с кисело мляко.