масло - 115 г, нарязано на кубчета
шоколад - 170 г натрошен натурален
какао - 3 с.л.
яйца - 3 броя
захар - 200 г
брашно - 140 г
ванилия
кондензирано мляко - 1 консерва за дулсе де лече (dulce de leche) (100 г)
орехи - 100 г
Загрейте фурната на 175 градуса и застелете тава с хартия за печене.
Разтопете маслото, шоколада и какаото заедно на слаб огън при непрекъснато бъркане. Оставете леко да се охлади. Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта и добавете постепенно шоколадовата смес.
При непрекъснато бъркане добавяйте брашното с ванилията и бъркайте до получаване на гъсто кексово тесто. Накрая прибавете и орехите. Изсипете сместа в тавата, а отгоре с лъжица разпределете от дулсе де лече.
С помощта на нож разбъркайте по повърхността, за да се смеси млечния карамел и кексовата смес. Сложете брауниса с карамел да се изпече за около 35 минути, но не го препичайте, защото вътрешността му трябва да остане влажна.
За да приготвите дулсе де лече сложете 1 консерва (затворена) кондензирано мляко да ври на слаб котлон за 3-4 часа. Периодично доливайте вода в съда, защото консервата трябва да е покрита през цялото време. В противен случай може да се получи бомбаж. Оставете да изстине напълно с водата и я отворете, когато е напълно охладена.