Карамелени ябълки
31 Октомври 2013
10470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 средно големи ябълки
450 гр. меки карамелени бонбони (лакта или подобни)
2 с.л. вода
Измийте и много добре подсушете ябълките, след което пъхнете по една дървена пръчица във всяка - през дръжката. Бавно загрейте карамелените бонбони с двете лъжици вода на водна баня, докато се разтопят и се превърнат в гладка смес. Потопете ябълките в получения карамел и ги завъртете в него, докато се покрият напълно. Поставете ги върху хартия за печене или ги сложете с дръжката надолу във вазичка, след това прехвърлете в хладилника, докато стегне карамелът.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари