През есенния сезон тиквата е популярен продукт. Добавя се към торти, ястия и десерти. Понякога, поради всички предимства на самия плод, тиквените семена остават незабелязани. Най-често те просто биват изхвърлени с ненужни влакна. Малко хора осъзнават, че карамел и тиквени семки са направени един за друг!
Днес редакторите ни ще ви запознаят с един италиански десерт от кремообразен карамел , който се сервира с тиквени семена . Отделно, и двата компонента са добри, но само заедно те се превръщат в десерт с прелестен вкус.
съставки
сметана 300 g
захар 290 g
прясно мляко 200 ml
Тиквени семки 200 g
Яйца 4 броя
кафе 100 ml
подготовка
Готварски кремообразен карамел. 140 грама захар, поставяте на огъня, като добавяте 2 супени лъжици вода и чакате да се превърне в златен карамел. След това пълните с вода и разбърквате, извадете от топлина и охладете.
Разбийте четири жълтъка и едно цяло яйце с млякото. Добавете го към карамел със сметана и кафе, разбъркайте. Върнете сместа на огъня и загрейте. Изсипете кремообразния карамел върху формички ги поставете в тавичка с вода, така че калъпите да са покрият с нея сна две трети от височината им.
При приготвянето на кремообразния карамел, изсушете тиквените семки във фурната (около 7 минути), почистете ги от люспите.
За тиквените барчета използвайте остатъците от захар: разтопете я с няколко супени лъжици вода, разбъркайте със семена и поставете върху пергаментовата хартия. Оформете с гладка шпатула и изпратете във фурната за още 7 минути.
Готовите здравословни барчета нарежете, докато са все още меки на тънки пръчки. Сервирайте двете с кремообразния карамел
Резултатът е много деликатен бюджетен десерт с изискан вкус и външен вид. Карамелът е най-простата сладост, но тя е тази, която сега е на върха на своята популярност.
. Ако ви харесва нашата рецепта, запишете си я, за да не я загубите.