Карамелизиран доматен тарт

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Карамелизиран доматен тарт
Карамелизиран доматен тарт
admin
Добавена от: admin
4646
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. домати

3 с.л. кафява захар

3 скилидки чесън

4 зърна кафе, фино смлени

1 с.л. зехтин

30 гр. кедрови ядки (запечени предварително на сух тиган) 

1 голяма платка бутер тесто (270 гр.)

няколко листенца босилек

малко прясна мащерка (по желание)

сол и прясно смлян черен пипер

1 кофичка пълномаслено кисело мляко

Нарежете доматите на шайби около 1 см. широки, като махнете частта около дръжката. Отделете по възможност и семките от вътрешността на доматите. Намажете форма за тарт (пай) със зехтина и наръсете с кафявата захар. Разпределете отгоре смлените кафени зърна и кедровите ядки. Подредете резените домати в кръг отгоре. Нарежете чесъна на много малки резенчена и разпръснете върху доматите. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Ако ще използвате мащерка или други подправки, поръсете и тях върху доматите. 

Изрежете тестото във формата на пая и сложете тестения кръг върху доматите. Набодете с вилица. Поставете в загрята фурна на средната скара и печете около 50 минути на умерена фурна. 

Накълцайте ситно листенцата босилек (заделете малко за декорация) и ги смесете с киселото мляко и щипка сол. 

Щом изтече времето за печене, оставете тарта още 6 минути във формата да се охлади, след което го обърнете върху поднос или подходяща чиния. 

Поднесете леко топъл, поръсен с останалия босилек и овкусеното кисело мляко. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft