Карелски пай

вход през zajenata.bg
Карелски пай
admin
Добавена от: admin
1752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
500 г фино ръжено брашно
½ с. л. сол
150 - 200 мл студена вода

за оризовата плънка:
150 г ориз
300 мл вода
650 мл прясно мляко
2 яйца
щипка сол

за картофената плънка:
4 разварени картофа
3 с. л. сметана
50 г масло
щипка сол и черен пипер

за яйченото масло:
2 твърдо сварени яйца (8 мин.)
150 г разтопено масло
 щипка сол

Омесва се твърдо тесто, което се разточва на тънък слой. Изрязват се кръгове с помощта на чаша.
Оризът за оризовата плънка се изсипва в гореща вода и се оставя да ври, докато се изпари водата. Добавя се млякото и се оставя оризът да се развари и да го поеме. Посолява се и се сваля от котлона. След като плънката изстине, се добавят яйцата и се разбърква.
Картофите за картофената плънка се намачкват, докато са още горещи, до получаване на пюре. Добавят се останалите продукти и се разбърква.
В средата на всеки кръг от тестото се поставя плънка по желание, краищата се прегъват и се прищипват с пръст. Пече се в тава върху хартия за печене 15 мин. на 220° С. С помощта на четчица вече изпечените хлебчета се намазват с масло и вода.
Сварените яйца се намачкват с вилица и се смесват с маслото и солта. Пайовете от Карелия се поднасят и ядат с яйченото масло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft