за тестото:
500 г фино ръжено брашно
½ с. л. сол
150 - 200 мл студена вода
за оризовата плънка:
150 г ориз
300 мл вода
650 мл прясно мляко
2 яйца
щипка сол
за картофената плънка:
4 разварени картофа
3 с. л. сметана
50 г масло
щипка сол и черен пипер
за яйченото масло:
2 твърдо сварени яйца (8 мин.)
150 г разтопено масло
щипка сол
Омесва се твърдо тесто, което се разточва на тънък слой. Изрязват се кръгове с помощта на чаша.
Оризът за оризовата плънка се изсипва в гореща вода и се оставя да ври, докато се изпари водата. Добавя се млякото и се оставя оризът да се развари и да го поеме. Посолява се и се сваля от котлона. След като плънката изстине, се добавят яйцата и се разбърква.
Картофите за картофената плънка се намачкват, докато са още горещи, до получаване на пюре. Добавят се останалите продукти и се разбърква.
В средата на всеки кръг от тестото се поставя плънка по желание, краищата се прегъват и се прищипват с пръст. Пече се в тава върху хартия за печене 15 мин. на 220° С. С помощта на четчица вече изпечените хлебчета се намазват с масло и вода.
Сварените яйца се намачкват с вилица и се смесват с маслото и солта. Пайовете от Карелия се поднасят и ядат с яйченото масло.