Карета от еленово месо
14 Февруари 2013
6174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 карета от еленово месо (по 150-200 г)
олио за намазване
сол
Марината:
4 лъжици олио
6 лъжици винен оцет
щипка мащерка
щипка черен пипер
щипка розмарин
1 ситно нарязана глава лук
Налагаме каретата 6-8 часа в маринатата, приготвена от изброените продукти. Обръщаме порциите от време на време. Подсушаваме маринованите карета, намазваме ги с олио и ги печем по 6 минути от всяка страна върху много гореща скара, предварително намазана с олио. Често поливаме месото с остатъка от маринатата. Накрая леко посоляваме.
Гарнитура: тестени топки или картофени кнедли, боровинки в задушени половинки ябълки или круши, задушени зеленчуци или зелена салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари