200 г телешко бонфиле
1 с. л. дижонска горчица
50 мл зехтин Екстра върджън
1 лимон
40 г сирене Пармезан
листа пресен спанак за украса
сол и пипер меланж на вкус
Телешкото бонфиле се нарязва на тънки ленти.
Подреждат се върху фолио, като се застъпват, и се мажат с горчица.
Отново се поставят ленти месо и се маже с горчица.
С помощта на фолиото се завива като бонбон, двата края се завързват и се оставя във фризера да замръзне.
След това с помощта на машина или на остър нож се реже на много тънки слайсове.
На дъното на чинии за сервиране се покапва зехтин и лимонов сок и сместа се овкусява със сол и пипер меланж на вкус.
Отгоре се поставят тънките ленти месо и се настъргва малко от кората на лимона.
Отново се поръсва със зехтин и лимонов сок и с помощта на белачка се правят люспи от сиренето „Пармезан“.
Украсява се с листа пресен спанак и се сервира.