Ако са ви омръзнали тежките гозби по празниците и търсите малко разнообразие в менюто, днес ще ви предложим този лесен и Сочен обяд в тиган . Картофи, кашкавал и шунка са основните продукти, от които се получава изобилно, сочно и изключително вкусно ястие! Донякъде напомня омлет, но доста "подобрен" - картофен омлет с шунка и кашкавал .
Сочен обяд в тиган
Необходими съставки:
500 гр. картофи
100 г масло/маргарин
1 яйце
150 г брашно
200 г шунка
200 г кашкавал
Малко сол, черен пипер и малко олио.
Приготвяне:
Измийте добре картофите и ги сварете. Сварените картофи се обелват, добавят се маслото, яйцето, солта и малко черен пипер, след което се прави пюре. Добавете брашното и объркайте тесто.
Загрейте тигана, намажете го с малко олио, след което разточете (разпределете с пръсти) половината картофено тесто на дъното на тигана. Върху тестото се слагат шунка и кашкавал, а след това се разпределя втората част от тестото. Печете за три до четири минути от едната страна, след това обърнете и печете до златисто кафяво от другата.
Поднесете ястието топло!
Да ви е сладко!