![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Нарежете праз на кръгове и леко го запържете с половината от маргарина, като добавите и малко олио. Добавете малко сол и черен пипер, разбъркайте и пържете, докато празът омекне.
Свалете тигана от огъня и вътре добавете натрошеното сирене и 1 яйце. Объркайте добре, докато продуктите за плънката се съединят.
В малка тенджерка сложете млякото да се загрее леко, след което дръпнете настрана и добавете маята. Бъркайте, докато маята се разтвори напълно.
В дълбок съд сложете брашното и добавете останалия омекнал маргарин, малко сол, сварените и отцедени от водата картофи (намачкани на пюре), 2 белтъка и млякото с маята. Разбъркайте много добре и омесете върху набрашнен плот на гладко тесто. От тестото оформете топка и оставете тестото покрито да втасва 30 минути.
От тестото оформете 2 еднакви топки и първата разточете на кора с големината на тавата (около 32 см), предварително покрита с хартия за печене. Прегънете леко краищата на тестото към вътрешността на тавата (както е на снимката) и отгоре разпределете плънката.
От останалото тесто разточете кора със същата големина и с остър нож нарежете на ивици.
Половината от лентите подредете върху плънката успоредно по диагонал и ги намажете с 2 разбити жълтъка. Останалите ленти подредете в обратната посока и отново намажете с жълтък.
Поръсете пая обилно със сусам и поставете в предварително загрята фурна да се пече на 200 С около 60 мин. След 30-тата минута покрийте пая с фолио, за да не загори.