Обелете картофите и ги сварете.
Пасирайте и ги оставете да поизстинат.
След това добавяте към тях яйцето, пармезана, брашното и солта.
Смесете хубаво, за да се съединят всички съставки.
В кръгла тава (24 см в диаметър) поставете хартия за печене и поръсете леко с олио.
Нанесете половината от сместа, отгоре поставете 4 парчета шунка, моцарела, нарязана на кръгове, и останалите 4 парчета шунка.
Отгоре нанесете другата половина от картофената смес.
Покрийте с капак и оставете да се пържи на тих огън.
След като се изпържи от едната страна, поставете хартия за печене отгоре и с помощта на капака обърнете пая и я върнете в тавата, за да се изпържи и от другата страна.
След като картофеният пай е готов и добре зачервен от двете страни, намажете го още горещ с малко масло и поднесете.