Картофена запеканка с риба
7 Август 2013
9412
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг филе от бяла риба
сол, черен пипер и девесил - на вкус
1 кг картофи
1 връзка пресен лук
3 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
1/2 пакетче масло
Рибното филе се сварява до омекване в подсолена вода. Отцежда се добре и се нарязва на кубчета. Овкусява се със сол, черен пипер и девесил. Картофите се сваряват цели, обелват се и се нарязват на кубчета. Поръсват се със сол, черен пипер и ситно нарязан пресен лук. В намаслена тава се нареждат 1/3 от картофите, 1/2 от рибата и продуктите се редуват в тази последователност, като се завършва с пласт от картофите. Запеканката се залива с разбитите в прясното мляко яйца, овкусени със сол и черен пипер. Отгоре се подрежда нарязаното на малки парченца масло и се пече до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари