Картофена кремсупа с чесън
11 Септември 2013
12396
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г картофи
75 г краве масло
1 главичка кромид лук
1/2 чаена лъжичка червен пипер
1 главичка чесън
6 чаени чаши вода
2 супени лъжици оцет
сол и черен пипер на вкус
Картофите се почистват и измиват, нарязват се на едри парчета и се сваряват в малко вода или на пара, след което се пасират (през преса, гевгир) или се стриват със специална решетъчна лъжица. Дребно нарязаният лук се задушава в мазнината и 1 супена лъжица вода, разбърква се с червения пипер и се прибавя към картофите. Заливат се с горещата подсолена вода и се варят 10 минути. Супата се поднася подправена с черен пипер и счукания със сол и оцет чесън.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари