400 гр телешко месо без кост
800 гр. картофи
50 мл олио
200 мл доматен сос (може от консерва)
3 глави лук
Месото нарязваме на дребни парченца, картофите обелваме и нарязваме на кубчета. Лукът се нарязва ситно (или смила в блендер). В тенджера се запържва месото в олиото, добавя се лукът, запържва се леко, след което се добавят и картофите. И те се запържват, след което се добавят доматеният сок, подправките - сол, червен пипер и няколко дафинови листа. Залива се с вода - около 250 милилитра, и се оставя да се задуши 10 минути. След това се прехвърля в гювеч или тава, добавя се още 1 чаша вода и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително добре загрята фурна на 200 градуса около 1 час. След това фолиото се сваля и ястието се връща във фурната за още 15 минути. Поднася се с люти чушлета и топъл хляб!