4 средно големи картофа
малко сол, черен пипер, Вегета, копър
1 глава лук
1 морков
малко олио
450 гр пилешко месо
2 скилидки чесън
2 супени лъжици доматено пюре
1 дафинов лист
Измийте картофите, обелете ги, нарежете и подправете със сол, черен пипер, Вегета и малко копър.
Ситно нарежете лука, а моркова настържете. В малко олио запържете лука и моркова за около 5-6 минути.
Нарежете на ситно чесъна. Пилешкото месо нарежете на кубчета. В дълбок тиган запържете чесъна в малко олио за няколко минути, след което добавете пилешкото месо. Запържете поне 10 минути, или докато месото стане готово. Подправете на вкус.
В същия тиган добавете запържените лук и морков и 2 супени лъжици доматено пюре. Разбъркайте.
Добавете картофите, дафиновия лист и около 750-800 мл вода. Гответе на средна температура, около 40-45 минути, докато картофите се сварят.