Картофена мусака с кисело зеле
7 Февруари 2012
13655
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 кисела зелка
800 г картофи
2-3 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
черен пипер
червен пипер
олио
Изпържете (само от едната страна) обелените и нарязани на кръгчета картофи в сгорещена мазнина. Задушете нарязаното на ситно кисело зеле в няколко лъжици мазнина и малко зелев сок или вода, след което добавете подправките. Сложете половината картофи в намазнена тава, покрийте със зелето, а върху него наредете останалите картофи. Поръсете ястието с малко мазнина и разбитите с млякото яйца. По желание в заливката може да добавите малко настърган кашкавал. Изпечете мусаката в силна фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари