Картофена мусака с чушки и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Картофена мусака с чушки и гъби
Картофена мусака с чушки и гъби
admin
Добавена от: admin
15683
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

картофи - 800 г
чушки - 4 зелени и 4 червени пиперки
домати - 2 броя, по-големи
гъби - 200 г
лук - 1-2 глави
чесън - 5 скилидки
олио - за запържване
яйца - 4 броя
кисело мляко - 1 кофичка
нишесте - 1 с.л.
сол
черен пипер
карамфил - 4 зърна, счукан
риган - 1 ч.л. 

Обелете и нарежете картофите и доматите на кубчета. Чушките нарежете на по-дълги парчета, а гъбите на филийки. Загрейте олио в тенджера и сложете да се задушават накълцаните на ситно лук и чесън.

След 3 минути добавете гъбите и оставете да се задушават до омекване. Прибавете чушките, и доматите и оставете на котлона, докато доматите леко си пунат сока. Посолете и овкусете с риган и карамфил.

Сложете картофите в леко намазнена тава, сипете зеленчуците и разбъркайте. Сложете мусаката да се пече за около половин час. Залейте я с разбитите заедно яйца, кисело мляко и нишесте. Печете, докато заливката стегне. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft