750 гр. брашно
300 мл. прясно мляко
300 гр. картофено пюре
1 кубче прясна мая
2 супени лъжици олио
2 яйца
1 жълтък
1 чаена лъжичка захар
За плънката:
500 гр. мляно месо
2 глави лук
6 супени лъжици олио
2 супени лъжици Вегета
В купа сложете млякото, захарта и 1 супена лъжица брашно, добавете натрошената мая и разбъркайте добре, след което оставете сместа да шупне. В друга купа сложете брашното, втасалата мая, картофеното пюре, яйцето и солта. От продуктите омесете тесто, което оставете да престои 20-тина минути.
Нарежете ситно лука и го запържете в олиото. Добавете каймата и запържете отново, след което добавете малко вода и задушавайте сместа до омекване. Прибавете вегетата и разбъркайте добре.
Тестото разделете на две части и от всяка разточете правоъгълна кора с дебелина 4 мм. Първата кора разстелете в намазнена правоъгълна тава, отгоре разпределете равномерно плънката и покрийте с друата кора. Поръсете питата със сусам и я изпечете в предварително загрята фурна при температура 220 градуса около 20 минути.