Пицата не случайно е любимо ястие на всички- малки и големи, никой не отказва едно парче вкусна пица.
Предлагаме да се отдалечите от класическата версия на основатана тесто и да опитате нов и бърз начин за приготвяне. Картофената пица в тиган е идеална за обилна вечеря, а всичко, което е в хладилника, ще служи като пълнеж.
Съставките
картофи 3-4 бр.
Пшенично брашно 2 с.л
Яйце 1 бр
домат 3 бр
кренвирши или друг колбас, който обичате 200 g
кашкавал 200 g
майонеза 1 супена лъжица
Лютивка 1 супена лъжица
чесън 2 скилидки
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Смесете майонезата с лютивката и добавете чесъна, преминал през пресата
.
Настържете кашкавалът на едро ренде, нарежете доматите и кренвиршите на кубчета.
На ситно ренде разтрийте картофите, добавете брашното, яйцето, солта и черния пипер.
Запържете тънък слой картофена маса в растително масло на слаб огън
Обърнете палачинката и я намажете със смес от майонеза и лютивка, разпределете доматите, кашкавал и кренвиршите отгоре
Покрийте за няколко минути, за да се разтопи кашкавала. Сервирайте гореща.
Такива бързи пици ще ви помогнат, когато бързо трябва да нахраните гостите или съпруга си. И ако вземете малък тиган, тогава можете да направите няколко порции с различни пълнежи.