Картофена пица на тиган
22 Декември 2011
21047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г картофи
1 глава кромид лук
3 с. л. брашно
4 с. л. мляко
масло
Сварете картофите, обелете ги и ги нарежете на тънки ивици, след което ги разбъркайте с каша, приготвена от брашното и млякото.
Сгорещете в тиган 2 лъжици масло и запържете до златисто настърганата глава лук.
Изсипете отгоре картофите, притиснете ги с лъжица, за да им придадете форма на пита и ги полейте с лъжица масло.
Захлупете питата с капак и я оставете да се пържи 20 мин.
Като се зачерви от долната страна, обърнете я с помощта на чиния.
Захлупете я отново с капака и я пържете отново до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари