За тестото:
6-7 средно големи картофа
1 1/2 чаени чаши брашно
2 с. л. краве масло
2 с. л. настъргано сирене
20 г мая
1 яйце
черен пипер на вкус
За гарниране:
100 г шунка
2 яйца
100 г топено сирене
4 с. л. настърган кашкавал
1/2 чаена чаша прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Картофите се сваряват, обелват и намачкват на пюре. Добавя се брашното и сместа се разбърква добре. Прави се кладенче в центъра и в него се слагат яйцето, разтопеното краве масло, настърганото сирене, сол, черен пипер и маята, предварително разтворена в малко топла вода (или мляко). Замесва се меко тесто, което трябва да се остави да втасва на топло около 2 часа или докато видимо увеличи двойно обема си. След това тестото се разстила в намазнена тава. Отделно в купа се разбиват яйцата с млякото и към тях се прибавят ситно нарязаната шунка, накъсаното на малки парченца топено сирене, сол и черен пипер. Разбърква се добре. Сместа за гарниране се слага върху тестото и отгоре се поръсва кашкавалът. Пече се във фурна около 20 мин.