За заливката:
60 мл винен оцет
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици пресен босилек
малко пресен розмарин
1 скилидка чесън (ситно нарязана)
сол, черен пипер
За салатата:
1 кг млади картофи
1-2 червени чушки
1 глава кромид лук
1 стрък пресен лук
2 супени лъжици зехтин
В малък стъклен съд смесете всички съставки за заливката. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Измийте добре лука. Нарежете на половинки или четвъртинки и го сварете в подсолена вода 5 - 6 минути. Отцедете.
Междувременно, загрейте грила (може и грил-функция на фурната, ако имате такава).
Посолете леко чушките и кромида, напръскайте ги с една супена лъжица зехтин и ги запечете 5 - 10 минути, докато омекнат.
Предварително полусварените картофи намажете с една супена лъжица зехтин и ги запечете 10 - 15 минути.
В голяма купа, смесете всички съставки и залейте с предварително приготвения сос. Затворете съда с прозрачно фолио и оставете в хладилника поне 1 час преди сервиране.