телешко месо - 700 г, без мазнини
картофи - 1 кг
лук - 2 глави кромид
моркови - 2 броя
брашно - 1 с.л.
сол - на вкус
червен пипер - 2 ч.л.
девесил - сушен, на вкус
целина - 2 стръка прясна
магданоз - 1/2 връзка
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
олио - 5 с.л.
Нарежете телешкото на парчета и го запържете равномерно в мазнината. Добавете към него нарязаните лук и моркови и поръсете с брашно и червен пипер. Долейте гореща вода, колкото да покрие месото и оставете да се вари под капак за около час и половина.
След това прибавете обелените и нарязани картофи, посолете и варете около 15 минути, до омекването има. Овкусете с чубрицата, накълцаната целина, девесила и черен пипер на вкус, разбъркваме и отнемаме от котлона.