11 Май 2024
648
Снимков материал: pixabay.com
Тайната на добрата картофена салата всъщност не е никак сложна и не се изискват няколко висши образования, за да я узнаете. Добрият вкус се крие в соса.
И макар този вариант да не е съвсем класически, сигурни сме, че вие и вашите гости ще си оближете пръстите.
За 4 порции ще са ви необходими:
- 800 г картофи
- 1 супена лъжица едрозърнеста горчица
- 2 супени лъжици винен оцет
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 глава обикновен лук
- 1 глава шалот
- 15 кисели краставички
- сол и черен пипер
Приготвяне:
- Започнете с варенето на целите необелени картофи, като ги сложите в голяма тенджера. Следете готовността им след около 30 минути, след като сте ги сложили да се готвят.
- Отцедете сварените картофи, сложете ги в купа и ги полейте със студена вода. Нека постоят така няколко минути. Така ще ги обелите по-лесно.
- Нарежете картофите на кубчета или във форма по ваше желание. Сложете ги в купа и се заемете с приготвянето на соса.
- Обелете и нарежете обикновения лук и шалота. Нарежете краставичките на кръгчета.
- В купичка смесете зехтина, оцета горчицата, солта и черния пипер. Оставете настрана.
- Сложете краставичките и лука при картофите, след което добавете соса. Разбъркайте внимателно, за да се смесят всички съставки.
- Приберете купата в хладилника за около час.
- Преди да поднесете, може да приготвите още една порция сос и да доовкусите картофената салата преди да я поднесете.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари