Ако обичате картофи, особено картофени кюфтета , то тогава следващата рецепта си заслужава да я опитате! Картофени бомбички с пълнеж от разтопено сирене, увити в бекон, на които определено никой не може да устои!
Картофени бомбички с топено сирене и бекон
Продукти:
• 600-700 г картофи
• 300 г бекон
• 100 г топено сирене (може и кашкавал)
• 2-3 яйца
• 3-4 супени лъжици брашно
• на вкус - прясно мляко, брашно, галета, олио за готвене
• Сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Първо сварете картофите в подсолена вода. След това ги пасирайте, докато получите пюре. Добавете масло, мляко към пюрето и подправете със сол на вкус. Можете да добавите други любими подправки. Оставете пюрето да се охлади.
2.
3. Оформете топчета от пюртое, а в средата на всяко топче поставете парче кашкавал, а отгоре увийте добре в 2 парчета бекон. Потопете всяка топка в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета.
4. Изпържете така приготвените кюфтета, докато получите златиста и хрупкава коричка.