Ако обичате картофени кюфтета , то днешната рецепта е точно за вас! Тези вкусни картофени глезотийки , или по-точно казано картофени бомбички , са пълни с вкусно топено сиренце и сочен бекон. Отвън ги обвива хрупкава коричка, която е цяло удоволствие да отхапеш.
Картофени глезотийки с топено сирене
Продукти:
600-700 гр. картофи
300 гр. бекон
100 гр. топено сирене (може и кашкавал)
2-3 яйца
галета
брашно
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. масло
прясно мляко
олио
Приготвяне:
Първо сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги на картофено пюре.
Към него добавяте маслото, млякото и сол на вкус. Може да сложите и още от любимите си подправки.
Нужно е картофеното пюре да се охлади добре, а през това време нарежете кашкавала (топеното сирене) на големи кубчета.
Счупете яйцата и ги разбийте в купа.
Направете топчета от картофеното пюре, в средата сложете по парче кашкавал, а отгоре ги завийте хубаво в 2 парчета бекон.
После оваляйте всяка бомбичка в малко брашно, след това - в разбърканите яйца и накрая - в галета.
Пуснете глезотийките в дълбок съд с добре загрято олио и пържете до златиста и хрупкава коричка.
Ето и видео с рецептата: