Загрейте фурната на 200 градуса.
Настържете картофите, добавете 1 ч.л. сол, размесете добре и ги оставете да се отцедят в гевгир за 20-тина минути. В дълбок съд задушете спанака в зехтина. Подправете с 2 ч.л. чесън, 2 ч.л. лук на прах и 1 ч.л. сол. Гответе, докато повечето вода се изпари – около 6-8 минути. Оставете настрана. Изстискайте картофите, така че да отцедите възможно най-много от водата в тях. Подправете ги с 1/2 ч.л. чесън на прах, 1/2 ч.л. лук на прах и 1/2 ч.л. пипер. Добавете 4 ч.л. зехтин и объркайте добре.
Намажете форма за мъфини с 12 гнезда с олио (спрей за готвене). Подредете настърганите картофи във всяка формичка, така че да се оформи нещо като гнездо, като притискате сместа към дъното и стените на формичките. Печете в загрята фурна 15 минути, или докато почнат да покафеняват. Извадете ги от фурната и оставете настрана.
В средна по големина купа разбийте яйцата, добавете щипка сол и спаначената смес и разбийте, докато се хомогенизират. Разнесете с лъжичка от сместа във всяко картофено гнездо, като разпределите равномерно спанака. Запечете за 10 минути, докато яйцето е готово. Извадете от фурната и ги оставете леко да се охладят. Внимателно извадете всяко гнездо от формичката с помощта на нож – като го прокарате по стените на формата.
Картофени гнезда със спанак
3 Декември 2012
55263
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари