Картофени гърненца с гъби и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Картофени гърненца с гъби и кашкавал
Картофени гърненца с гъби и кашкавал
admin
Добавена от: admin
61913
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пак. краве масло
300 гр. гъби
3 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
700 гр картофи
1 чаена чаша прясно мляко
смлян черен пипер
сол
200-300 гр. кашкавал

В малко краве масло запържете около нарязаните предварително гъби. Щом се позапържат, добавете пресования чесън и нарязания магданоз, объркайте добре и дръпнете от огъня. Във вряща подсолена вода сварете картофите цели, обелете ги и намачкайте на пюре с млякото и малко масло. Овкусете с черен пипер и сол. Намажете 3 гювечета с част от маслото навсякъде, след което разпределете на дъното им част от картофеното пюре. Отгоре подредете гъбената смес (разделете я на 3), поръсете с част от настъргания кашкавал и покрийте с останалото пюре. Най-отгоре наръсете останалия настърган кашкавал. Пъхнете гювечетата в студена фурна, включете на 200 градуса и печете, докато повърхността им се зачерви приятно. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft