1 пак. краве масло
300 гр. гъби
3 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
700 гр картофи
1 чаена чаша прясно мляко
смлян черен пипер
сол
200-300 гр. кашкавал
В малко краве масло запържете около нарязаните предварително гъби. Щом се позапържат, добавете пресования чесън и нарязания магданоз, объркайте добре и дръпнете от огъня. Във вряща подсолена вода сварете картофите цели, обелете ги и намачкайте на пюре с млякото и малко масло. Овкусете с черен пипер и сол. Намажете 3 гювечета с част от маслото навсякъде, след което разпределете на дъното им част от картофеното пюре. Отгоре подредете гъбената смес (разделете я на 3), поръсете с част от настъргания кашкавал и покрийте с останалото пюре. Най-отгоре наръсете останалия настърган кашкавал. Пъхнете гювечетата в студена фурна, включете на 200 градуса и печете, докато повърхността им се зачерви приятно.