Картофени кнедли по чешки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Картофени кнедли по чешки
Картофени кнедли по чешки
admin
Добавена от: admin
16179
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г картофи
1 яйце
250 г брашно
150 г лук
сол
50 г бекон

Време: 20 минути

Обелените картофи (800 г) се настъргват на ситното ренде. Част от сока им се отделя. Към картофената маса се добавят брашното (250 г), яйцето, солта и се омесва тесто. С намокрена с вода лъжица се отделят неголеми парчета тесто и се пускат във вряща подсолена вода. Варят се 6-8 минути и се изваждат с решетъчна лъжица. Беконът (50 г) се нарязва на кубчета и се изпържва. Прибавя се нарязаният на ситно лук (150 г) и се пържи до златист цвят, като се разбърква. С тази смес се заливат кнедлите преди поднасяне. Отделно се сервира салата от кисело зеле.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft