Кайма, увита в картофено пюре, запържени до златисто, толкова вкусно става, че ти е трудно да се отделиш от тях-Супер вкусно става
Съставки:
Картофи – 1 кг
Яйце – 1 брой
Пшенично брашно – 3 супени лъжици
Телешка кайма – 400 грама
Лук – 2 броя
Слънчогледово олио на вкус
Къри на вкус
Босилек на вкус
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
1) Сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги на пюре, без да оставяте бучки.
2) Смесете картофеното пюре с брашното и яйцето до гладкост. Оформете топки от картофеното тесто.
3) Отделно смесете каймата с един нарязан лук.
4) Разпределете картофената топка в дланта на ръката си, поставете мляното месо в центъра и захванете ръбовете. Сварете водата. Всички топки с пълнеж се пускат в кипяща вода за 7-10 минути. Извадете с решетъчна лъжица.
5) Загрейте маслото. Изсипете втория нарязан лук в съд. Запържете до златисто. Подправете с къри и босилек. Поръсете картофените топки и сервирайте.
Вместо предложения сос от лук и подправки, можете да залеете картофените кнедли с кайма с домашно приготвен сос. Сервирайте с обикновена зеленчукова салата, подправена със зехтин – вечерята е готова. Внесете разнообразие в традиционното си меню, покажете, че пюрето може да бъде приготвено по различен начин.
Не забравяйте да си запазите рецептата.