Картофени крокети с шунка и кашкавал
22 Декември 2011
111058
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За кюфтенцата:
1 кг картофи
1 ч.л. сол
2 с.л. прясно мляко
100 г шунка
100 г кашкавал
1 яйце
перата на стрък зелен лук
Панировка:
1 яйце
галета
2-3 с.л. прясно мляко
Време: приблизително 1 час
1. Сваряваме картофите в подсолена вода. Добавяме прясното мляко и намачкваме на пюре, докато картофите са още топли.
2. Нарязваме лука и шунката на ситно.
3. Настъргваме кашкавала, добавяме го към останалите продукти. Омесваме съставките заедно с яйцето.
4. С намаслени ръце оформяме малки кюфтенца.
Смесваме яйцето с прясното мляко. Овалваме кюфтенцата в галета, а след това в яйчената смес.
5. Пържим в сгорещена мазнина, отцеждаме върху салфетка. Поднасяме с кисело мляко с чесън или друг сос по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари