Картофите се сваряват с обелките. След това се белят, слагат се в купа и се намачкват, като се добавят масло, наситнен магданоз и самардала. Изсипва се нишестето, прибавя се едно яйце и се разбърква добре.
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрятото олио до златисто.
От картофената смес се оформят малки кюфтета. Нареждат се в тава и се пекат 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Бульонът се стрива и се залива с 100 мл гореща вода. След това се налива растителна сметана, разбърква се.
Картофените кюфтета се изваждат, върху тях се разпределя лукът и се поливат със сметаната. Връщат се във фурната и се пекат още 7-8 минути. При сервиране ястието може да се поръси с черен пипер и наситнен копър.