Картофени кюфтета - сигурно няма човек, който да не ги обича. Но много хора срещат трудности с приготвянето им - сместа става или прекалено течна, или прекалено лепкава и гъста, а накрая се разпадат при пърженето.
Продукти:
Варени картофи - 600 гр. (5 броя)
Салам по избор - 150 гр.
Кашкавал - 100 гр.
Брашно - 1 супена лъжица
Яйца - 2 бр.
Зелени подправки - на вкус
Сол - на вкус
Черен пипер - на вкус
Приготвяне:
В голяма купа настържете първо обелените картофи, след това - салама и накрая - кашкавала на ситно ренде. Добавете яйцата, брашното, сол и черен пипер на вкус, а накрая - зелените подправки (в случая - магданоз). Объркайте всичко много добре, след което гребнете от сместа с лъжица и оформете върху навлажнени длани кюфте. Пуснете кюфтетата в тиган с малко нагорещено олио и ги изпържете до зачервяване от двете страни. Поднесете ги топли с млечен сос.