Картофени кюфтета с пилешко
17 Февруари 2014
10431
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500-600 гр. картофи
5 пилешки бутчета (или 2 големи бутчета с горната част)
150 гр. сирене рикота (извара)
50 гр. пармезан (кашкавал)
1 жълтък
За паниране:
1 белтък
галета
Сварете картофите и бутчетата. Картофите обелете и пасирайте, а от бутчетата отстранете месото и го накълцайте на много ситно.
В дълбок съд сложете картофите, пилешкото месо, рикотата, пармезана и жълтъка. Объркайте сместа много добре. С навлажнени ръце оформете кюфтета (или крокети), оваляйте ги първо в разбития белтък, след това - в галетата, и ги изпържете в достатъчно количество добре загрято олио.
Поднесете кюфтенцата с кетчуп или сос от горчица и майонеза.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари