1 кг картофи
10 капки сос Табаско
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1 ч. л. захар
1 с. л. винен оцет
6-7 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 прясна чушка
1 печена чушка
1 глава лук
1 авокадо
1 консерва царевица (250 г)
олио за намазняване
галета за овалване
2 стръка лук
500 г спанак
сокът от 1 лимон
Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Щом са готови, се добавя спанакът, задушава се за кратко. След това водата се отцежда, спанакът се оставя настрана, а картофите се намачкват.
Добре отцеденият спанак, наситненият лук и солта се омесват с картофите. Оформят се кюфтета, намазняват се с олио и се овалват в галета. Пекат се 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна, без да се обръщат.
Царевицата се отцежда и се поставя в купа, добавя се нарязаната надребно месеста част на авокадото.
Овкусява се със сос „Табаско“. Подправя се с риган, кимион, кориандър, добавят се наситнените лук и чесън, нарязаните надребно печена и прясна чушка.
Наливат се лимоновият сок, оцетът и зехтинът, поръсва се със сол и захар. Разбърква се. Кюфтетата се сервират със салсата.