Това ястие носи много имена. Някъде я наричат картофени баници, а някъде я наричат картофени баници с месо.
Картофените палачинки с пиле се оказват невероятно ароматни, с хрупкава коричка, но в същото време абсолютно нежни отвътре. Понякога за разнообразие ги задушавам със заквасена сметана. Но това не е необходимо. Самото ястие се оказва самодостатъчно и много задоволително. Горещо го препоръчвам.
Какво да ядем с картофени палачинки с пиле
Този картофено-месен деликатес се комбинира най-добре със салата от краставици и домати или кисело зеле. И смятам това за пълноценна вечеря, защото има две в едно: пиле като основно ястие и гарнитура под формата на картофи. В края добавете малко нарязан копър, това ще добави свежест и красота.
Съставки
- картофи 1 кг
- пилешко филе 400 гр
- сол на вкус
- черен пипер (смлян) на вкус
- чесън 1 скилидка
- яйце 1 бр
- пшенично брашно 100 гр
- слънчогледовоолио 50 мл
Подготовка
Пилешкото филе се нарязва на ситно и се начуква с чук. Сол, черен пипер, добавете любимите си подправки на вкус.
Пасирайте всяко парче добре, за да се поемат подправките. Поставете месото в съд, затворете капака и оставете на масата.
След това настържете картофите с помощта на едро ренде.
Комбинирайте яйцето, брашното и настърганите картофи в купа. сол и черен пипер. Всичко се разбърква старателно.
Вземете малко картофено тесто в ръката си, поставете вътре парче мариновано филе и оформете картофената палачинка на плосък пай.
Поставете картофените препарати на порции в сгорещено слънчогледово масло в тиган.
Запържете на умерен огън под затворен капак до златисто кафяво.
Поднесете готовите палачинки с пиле горещи. За предпочитане със заквасена сметана, майонеза или сос от кисело мляко, билки и чесън. Ако и вие като мен обичате разнообразни картофени ястия, рецептата за гръцки картофени палачинки с овче сирене определено ще ви хареса . Истинско удоволствие!