В голяма купа разбийте на крем захарта с маслото. Добавете картофите, солта и яйцата. В по-малка купа разтворете маята в 2/3 чаша топла вода, добавете към кремообразната смес. Разбийте 2 чаши брашно и останалата топла вода. Продължете да добавяте брашно, докато се образува меко тесто. Оформете го на топка – без да месите! Поставете го в намазнена купа, като го оваляте в мазнината от всички страни. Покрийте купата и оставете тестото да втаса на топло място, докато удвои обема си – около 1 час. След като втаса, премесете тестото; омесете малки части от него между дланите си на топчици и ги подредете в тавичка, предварително намазнена и набрашнена, като оставяте разстояние между топките. Покрийте ги и оставете да втасат повторно – за 30-тина минути. Изпечете питките на 180 градуса за около 20-25 минути. Извадете от тавичката да се охладят върху кухненска решетка. От това количество продукти се получават около 45 питки, в зависимост от размера им.
Картофени питки
20 Ноември 2012
27510
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари