Картофени питчици
4 Юли 2012
13057
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се обелват, сваряват и намачкват като за пюре, така че да няма бучки. Поръсва се със сол и разтопено масло. Добавят се яйцата и постепенно брашното и се меси до получаване на еластично тесто. Разточва се на лист с дебелина 1 см. и от него се изрязват дискове с диаметър 7 - 8 см.
Пържат се в тиган с незалепващо покритие по 4 мин от всяка страна до златистокафяво.
Сервира се като предястие или мезе, като върху всяка питка се слага 1/2 ч.л. масло да се стопи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари