Картофени плескавици с пресен лук
25 Март 2014
46965
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Измийте и сварете картофите. Обелете ги и ги пасирайте, докато са още топли.
Нарежете лука и магданоза ситно и ги добавете в пюрето от картофи. Прибавете още натрошеното сирене и яйцата и бъркайте, докато сместа стане гладка.
От готовата смес оформете плескавици (плоски големи кюфтета), оваляйте в брашното и изпържете в предварително загрято олио от двете страни до зачервяване.
Готовите плескавици отцедете върху хартия за печене преди сервиране.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари