Картофените праскови са изключително ефектна възможнаст да впечатлите гостите си, тъй като се приготвят лесно и стават много вкусни, ако се спазват правилата разбира се.
Съставки:
Картофи – 10 броя
Кайма – 200 грама
Яйце – 1 жълтък и 1 белтък
Лук – 1 брой
Брашно – 6 супени лъжици
Кашкавал – 100 грама
Подправки: куркума, червен пипер, сол, черен пипер
Галета – за панировката
Начин на приготвяне:
Първо, сварете картофите, оставете ги да се охладят и ги обелете.
След това в каймата добавете подправките и нарязания лук. Изпържете малки кюфтета.
Картофите настържете на ренде и ги разделете на 2 части.
Жълтъкът го разделете на половина и го добавете в двете части. Поръсете с настърган кашкавал. Добавете брашното.
Загребете от картофите със супена лъжица от едната и от другата част, смесете ги, за да образувате жълто-червениката страна. Разделете на 2 части, в средата на едната не забравяйте да поставите едно от кюфтенцата. Покрийте с втората част от картофите. Съединете ръбовете. Ето че оформихте вашите картофени праскови.