За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Картофено ветрило с шунка и кашкавал - елементарно, но гениално (рецепта в снимки)
Картофено ветрило с шунка и кашкавал - елементарно, но гениално (рецепта в снимки)
20 Януари 2016
79084
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Този необичаен специалитет може да се поднесе с месо или със салата. Въпреки че е висококалорично, ястието е толкова вкусно и лесно, че ще ви се иска да го приготвяте пак и пак...
Най-хубавото е, че може да експериментирате свободно върху основната рецепта. Ето я и нея:
1. Измийте добре картофите, обелете ги и ги нарежете на ивици, но не докрай (трябва да се получи ветрило).
2. Бекона нарежете на тънки филийки и ги поставете в разрезите.
3. Отгоре поставете по желание нарязани парченца лук или чесън, или друг зеленчук/подправка по ваш избор.
4. Поръсете с олио и покрийте картофите с парчета кашкавал. След това ги поставете в намазнена тава и пъхнете да се пекат в предварително загрята фурна (около 40 минути на 200 градуса).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари