Картофено изкушение по шведски
22 Декември 2011
12276
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Дъното на тава се намазва добре с маслото. Картофите се нарязват на клечици, а лукът - на ситно.
В тавата се разпределят половината от картофите, върху тях се поръсват лукът и рибните филенца. Отгоре пак се завършва със слой картофи. Всичко се залива с течността от консервата и сметаната. Няма нужда да се посолява, обикновено аншоата е доста солена. Поръсва се с галетата.
Пече се на 200°С 45-50 мин., докато омекнат картофите.
Бележка: Оригиналното име на това шведско ястие е Janssons frestelse - т.е. Изкушението на Янсон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари