Загрейте фурната на 170 градуса.
Нарежете рибата на не много големи парчета, поставете ги в купа, подправете със сол и пипер, залейте с лимонов сок и оставете да се мариноват, но не повече от 1 час.
Сварете картофите с обелките, обелете и ги намачкате с вилица. Овкусете със сол, пипер, масло и разбъркайте добре.
Почистете лука и моркова и ги нарежете на малки кубчета. Разтопете малко масло в тиган и задушете зеленчуците на бавен огън, докато лукът омекне. След това прибавете рибата и пържете, докато стане готова. Намачкайте я.
Внимателно смесете рибата и зеленчуците с картофите. Подправете допълнително, ако е необходимо. Изсипете сместа в намазана с масло форма за печене. Най-отгоре наредете малки парченца масло и поръсете настърган кашкавал. Печете 20 минути. Оставете да изстине 10 минути, преди да сервирате.
Картофено пюре с риба на фурна
15 Август 2013
17136
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари