
Загрейте фурната на 170 градуса.
Нарежете рибата на не много големи парчета, поставете ги в купа, подправете със сол и пипер, залейте с лимонов сок и оставете да се мариноват, но не повече от 1 час.
Сварете картофите с обелките, обелете и ги намачкате с вилица. Овкусете със сол, пипер, масло и разбъркайте добре.
Почистете лука и моркова и ги нарежете на малки кубчета. Разтопете малко масло в тиган и задушете зеленчуците на бавен огън, докато лукът омекне. След това прибавете рибата и пържете, докато стане готова. Намачкайте я.
Внимателно смесете рибата и зеленчуците с картофите. Подправете допълнително, ако е необходимо. Изсипете сместа в намазана с масло форма за печене. Най-отгоре наредете малки парченца масло и поръсете настърган кашкавал. Печете 20 минути. Оставете да изстине 10 минути, преди да сервирате.