Картофено руло с гъбен пълнеж

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Картофено руло с гъбен пълнеж
Картофено руло с гъбен пълнеж
admin
Добавена от: admin
20029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

картофи - 1, 5 кг
яйца - 3 броя
мазнина - 50 г краве масло или маргарин
брашно - 50 г
галета - 50 г
кашкавал - 50 г
шунка - 200 г
сол - 1 к.л.
мазнина - 60 г масло или маргарин, за плънката
лук - 2 глави
гъби - 400 г пресни
домати - 250 г
яйца - 3 броя
магданоз - 1 връзка, малка
черен пипер
сол - на вкус
кашкавал - 50 г за поръсване и намазване на рулото
галета - 25 г
яйца - 1 брой
мазнина - 50 г прясно масло или маргарин 

Сварете картофите на пара и пасирайте, докато са горещи, като прибавите яйцата, брашното, галетата, маслото, настъргания кашкавал и солта. Омесете добре и разстелете върху намокрена домакинска кърпа на пласт с дебелина 1.5 см.

Върху картофения пласт поставете плънка от задушените в маслото дребно нарязани лук, гъби и домати. Добавете нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца, нарязаната на ленти шунка, накълцаният магданоз, солта и черния пипер.

С помощта на кърпата навийте пласта на руло. Поставете в тава така, че ръбът да остане отдолу, намажете с разбито яйце и поръсете с кашкавал и галета. Полейте с разтопено масло и печете при 200°С до получаване на златиста коричка.

Нарежете на филийки с дебелина 2 см и поднесете със свежа салата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft