картофи - 1, 5 кг
яйца - 3 броя
мазнина - 50 г краве масло или маргарин
брашно - 50 г
галета - 50 г
кашкавал - 50 г
шунка - 200 г
сол - 1 к.л.
мазнина - 60 г масло или маргарин, за плънката
лук - 2 глави
гъби - 400 г пресни
домати - 250 г
яйца - 3 броя
магданоз - 1 връзка, малка
черен пипер
сол - на вкус
кашкавал - 50 г за поръсване и намазване на рулото
галета - 25 г
яйца - 1 брой
мазнина - 50 г прясно масло или маргарин
Сварете картофите на пара и пасирайте, докато са горещи, като прибавите яйцата, брашното, галетата, маслото, настъргания кашкавал и солта. Омесете добре и разстелете върху намокрена домакинска кърпа на пласт с дебелина 1.5 см.
Върху картофения пласт поставете плънка от задушените в маслото дребно нарязани лук, гъби и домати. Добавете нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца, нарязаната на ленти шунка, накълцаният магданоз, солта и черния пипер.
С помощта на кърпата навийте пласта на руло. Поставете в тава така, че ръбът да остане отдолу, намажете с разбито яйце и поръсете с кашкавал и галета. Полейте с разтопено масло и печете при 200°С до получаване на златиста коричка.
Нарежете на филийки с дебелина 2 см и поднесете със свежа салата.