Картофено торнадо - новото картофено чудо, което разби всички стереотипи. Всички ядат картофите вече само така:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофено торнадо - новото картофено чудо, което разби всички стереотипи. Всички ядат картофите вече само така:
Картофено торнадо - новото картофено чудо, което разби всички стереотипи. Всички ядат картофите...
4541
Картофено торнадо - новото картофено чудо, което разби всички стереотипи. Всички ядат картофите вече само така:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли предполагате, че картофите могат да ни изненадат с нещо - готвили сме ги как ли не: пържени, печени, варени, на пюре, на салата и по още хиляди начини. Но ние открихме рецепта, която издига обикновения картоф на ново вкусово ниво.

Картофено торнадо - така се казват тези вкусни спирали от картофи на шишчета, изпечени до хрупкавост във фурната. Те със сигурност ще изненадат и зарадват вашите гости! Не пропускайте да ги опитате:

Картофено торнадо

Продукти:

3 големи картофа

120 гр.кашкавал

7 стръка зелен лук

2 с.л.заквасена сметана

6 скилидки чесън

сол, черен пипер и други подправки на вкус

Приготвяне:

1.  Пригответе съставките.

картофи с подправки

2.  Набодете картофите върху дървено шишче. Препоръчваме предварително да накиснете шишчетата във вода за 20 минути.

3.  Нарежете картофите на спирала, както са върху шишчето.

картофи на шишче

3.  Внимателно „разпределете“ картофите по дължината на шишчето, като леко ги разтегляте.

картофени спирали

4.  Пригответе маринатата. Смесете лука, заквасената сметана, настъргания кашкавал и чесъна. Добавете с, черен пипер и подправки на вкус.

кашкавал с подправки

5.  Оваляйте картофите хубаво в марината. Удобно е да използвате силиконова четка, за да намажете вътрешността на спиралата.

картофи торнадо

6.  Сложете картофите в тава за печене.

картофени спирали

7.  Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. След 20 минути обърнете картофите. Времето за печене е общо 50 минути. Ако шишчетата не са предварително накиснати във вода, тогава ще прегорят.

картофено торнадо

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft