Има голям брой рецепти за картофени гювечета . Най-често за тяхното приготвяне се използват остатъци от картофено пюре, което е много удобно за икономичните домакини. Но ви предлагаме да използвате кръгове от картофи .
Сосът, под който се пекат картофите, е много подобен на този, който се използва при карбонара паста . Ястието се оказва много нежно и същевременно засищащо - идеално за семейна вечеря. Вместо пуйка, можете да вземете пилешко филе и да замените бекона с свинско филе. Пармезан или моцарела са идеални за сирена, но можете да вземете всеки вид кашкавал също
съставки
картофи 1 кг
шунка или пуешко филе, може и друг колбас (по ваш вкус) 150 g
лук 1 брой
Заквасена сметана 300 ml
кашкавал 100 g
Яйце 1 брой
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
бекон 50 g
магданоз на вкус
масло 1 супена лъжица.
подготовка
Обелените картофи се нарязват на филийки или големи кубчета и леко се сваряват в подсолена вода (около 10 минути).
Комбинирайте сметана, настъргания кашкавал и яйцето, леко посолете и сложете черен пипер.
Загрейте тиганът добре, разтопете маслото и изпържете в него нарязан лук. Нарежете пуйката на кубчета и я изпратете в тигана. Задушете за 5-10 минути.
Запържете беконът или колбаса, който сте избрали в сух тиган
Поставете парчетата картофи в намаслена форма. Изсипете сметаната, поставете месото и бекона. Печете 15 минути на 200 градуса, поръсете с магданоз и гответе още 15 минути на 180 градуса.
Лесно охладете и го поднесете на порции с пресни зеленчуци или като гарнитура към печеното месо. Не забравяйте да приготвите тази вкусна храна и да споделите рецептата си с приятели!