Картофи ала карбонара- като от гурме ресторант само за 30 минутки вкъщи, а вкуса трае вечно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофи ала карбонара- като от гурме ресторант само за 30 минутки вкъщи, а вкуса трае вечно
Картофи ала карбонара- като от гурме ресторант само за 30 минутки вкъщи, а вкуса трае вечно
52774
Картофи ала карбонара- като от гурме ресторант само за 30 минутки вкъщи, а вкуса трае вечно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има голям брой рецепти за картофени гювечета . Най-често за тяхното приготвяне се използват остатъци от картофено пюре, което е много удобно за икономичните домакини. Но ви предлагаме да използвате кръгове от картофи .

Сосът, под който се пекат картофите, е много подобен на този, който се използва при карбонара паста . Ястието се оказва много нежно и същевременно засищащо - идеално за семейна вечеря. Вместо пуйка, можете да вземете пилешко филе и да замените бекона с свинско филе. Пармезан или моцарела са идеални за сирена, но можете да вземете всеки вид кашкавал също

 

съставки

картофи 1 кг

шунка или пуешко филе, може и друг колбас (по ваш вкус) 150 g

лук 1 брой

Заквасена сметана 300 ml

кашкавал 100 g

Яйце 1 брой

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

бекон 50 g

магданоз на вкус

масло 1 супена лъжица.

 

подготовка

Обелените картофи се нарязват на филийки или големи кубчета и леко се сваряват в подсолена вода (около 10 минути). 


Комбинирайте сметана, настъргания кашкавал и яйцето, леко посолете и сложете черен пипер.


Загрейте тиганът добре, разтопете маслото и изпържете в него нарязан лук. Нарежете пуйката на кубчета и я изпратете в тигана. Задушете за 5-10 минути.


Запържете беконът или колбаса, който сте избрали в сух тиган


Поставете парчетата картофи в намаслена форма. Изсипете сметаната, поставете месото и бекона. Печете 15 минути на 200 градуса, поръсете с магданоз и гответе още 15 минути на 180 градуса. 

Лесно охладете и го поднесете на порции с пресни зеленчуци или като гарнитура към печеното месо. Не забравяйте да приготвите тази вкусна храна и да споделите рецептата си с приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft