няколко по-големи картофа (според броя на порциите)
бекон (около 50-60 гр), сирене чедър (може и кашкавал)
3 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
магданоз за украса
Обелете, измийте и нарежете картофите на тънки кръгчета с дебелина около 3-4 мм, като ножът не бива да стига до основата на картофа, около 3/4. Нарежете на тънки парчета бекона, лука и маслото и ги сложете между отделните резени на всеки картоф, както е показано на снимката. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Ако искате, може също да добавите малко зехтин.
Печете в продължение на 45 минути на 220 градуса, след това покрийте с алуминиево фолио и печете още 15 минути или докато картофите са готови. Извадете ги, поръсете с настърган чедър или кашкавал и запечете до златисто за 2-3 минути.